Hukkaportti

Camaro Pick-Up…

30.10.2008 12:34 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Hukkaportti

Olen kuullut, että Camaro/Firebird avolavaan ei saisi laittaa lavakantta vaan sen pitää olla pressu. Onko tämä totta? Mitä se vaatii, että siihen voi laittaa lavakannen (jos tämä on totta)? Vai onko se sillain, että siinä lavakannessa pitää olla jonkinlainen “lasi” (esim pleksi)?

Nimimerkki: Jenkki sen olla pitää!!!

Totta tuo on. Koskee tosin muitakin avolava-pakuja kuin “El Camaroita”. Pakettiautossa, jollaiseksi avolava-Camarokin on rekisteröity, umpinaisen tavaratilan minimi sisäkorkeus on 1,30 metriä. Tavaratila voidaan suojata irroitettavalla pressulla tms., mutta ei kiinteästi asennettavalla jälkiasenteisella “kannella” – olettaen että minimikorkeus jää tällöin alle 1,30 metrin. Kiinteä kansi näet muuttaa lain silmissä avolavan umpinaiseksi pakuksi.

Tässä vielä suora lainaus ajantasaisesta laista (Autoverolaki):
Avoimella tavaratilalla varustetun auton tavaratilaan rakenteiden suojaamiseksi asennettua, mahdollisimman tiiviisti tavaratilan seinämiä ja pohjaa noudattelevaa suojusta tai avoimen tavaratilan muuta kuin jäykästä materiaalista valmistettua katetta taikka avoimeen tavaratilaan asennettua pienehköä lukittavaa työkalukoteloa ei myöskään oteta huomioon ajoneuvoa mitattaessa.