Uutisia

Tehopakkaus: Peugeot RCZ R

17.09.2012 11:33 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Uutisia

Peugeot RCZ R Concept antaa esimakua tulevasta RCZ R -mallista

Peugeotin osastolla Pariisin autonäyttelyssä 2012 esitellään uudistunut RCZ, joka tulee markkinoille alkuvuodesta 2013. Esillä on myös Spinnerin lukijoita ehkä enemmän kiinnostava tehopakkaus RCZ R Concept, joka antaa esimakua vuoden 2013 lopulla myyntiin tulevasta RCZ -mallin rajummasta versiosta, huippusporttisesta RCZ R:stä. Tulevassa mallissa käytetään hyödyksi RCZ Racing Cup -ratasarjassa saatuja oppeja. RCZ R:ssä Peugeot Sport ja Peugeotin muotoiluosasto ovat yhdistäneet voimansa.

Voimanlähteenä RCZ R Conceptissa on 191 kW:n (260 hv) tehoinen 1,6 litran THP-moottori, joka tekee RCZ R:stä Peugeotin historian tehokkaimman tuotantomallin. Moottorin 160 hv/l litrateho on yksi korkeimmista kaikista maailman tuotannossa olevista automalleista. Siitä huolimatta yhdistetyn kulutuksen mukaiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 155 g/km, mikä kertoo aivan uudenlaisesta tehokkuudesta. Torsen® tasauspyörästön luistonrajoitin pitää huolen, että voima saadaan välitettyä tiehen ja erikoisjousitus ja -pyörät varmistavat ajonautinnon.

Kommentoi