Videot

Spinneri testaa: Action-kamerat

15.10.2012 12:01 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Videot

Oheinen video on kuvattu kahdella eri action-kameralla: GoBandit Live ja GoPro HD Hero 2. Kuvaukset on tehty yhtäaikaisesti; pienet erot kuvakulmissa johtuvat kameroiden tekniikoista, aavistuksen eroavista kiinnityspisteistä sekä erilaisista kiinnitystelineistä. Otoksille ei ole tehty minkäänlaisia kuva- tai äänikorjailuja, vaan ne esitetään sellaisena kuin kamerat ovat ne tallentaneet. Näillä keinoin otoksista on saatu keskenään vertailukelpoisia.

Otoksista esitetään kaksi versiota. Ensimmäisissä versioissa pääkuva on GoPro HD Hero 2:sen ja pikkukuva GoBandit Liven tallentama. Toisessa otoksessa paikat vaihtuvat, eli pääkuva on GoBandit Liven tallentama. Molemmissa tapauksissa pikkukuvan ääniraita on mykistetty, jotta pääkuvan ääniraitaa pääsee kuuntelemaan puhtaasti.

Video kannattaa katsoa Youtube-palvelussa; sinne pääset helposti klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Katsottaessa kannattaa Youtuben asetuksista valita oletusarvoisen 360p -tarkkuuden sijaan 720p HD.

Otokset on kuvattu elokuussa 2012 Kiikalan lentokentällä järjestetyssä BurnOut Party -tapahtumassa. Kiitokset Kimmo Hurskaiselle sekä Harri Paukulle “testialustoiden” tarjoamisesta.

Artikkeli on luettavissa numeromme 5/2012 sivuilta 61-65.

Kommentoi