Uutisia

LATELA starttaa 25. maaliskuuta 2013

11.12.2012 03:01 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Uutisia

Latela Senior: Lauri "Late" Valkama, Riku Hietikko, Lauri "Amerikan Late" Huttunen ja Juha "Härski" Martikainen.

Vieläkö muistat numerossamme 2/2012 esitellyn televisiosarjan LATELA? Kyseessä on Yle TV2:ssa esitettävä realitysarja, jossa kahden pirkanmaalaisen harrasteautotallin jäsenet kilpailevat siitä, kumpi rakentaa hienomman auton kuukaudessa.

Latelan talleilla on kummallakin käytettävissään kolme tuhatta euroa ja 30 päivää aikaa ostaa auto ja rakentaa siitä esittelyauto American Car Show -tapahtumaan. Tiukka aikataulu ja pitkät työpäivät yhdistettynä talleilla vietettyyn aikaan kiristävät pinnaa. Kun tähän lisätään vielä tyttöystävien vaatimukset yhteisestä ajasta, lentävät tallilla muutkin kuin voimasanat. Kuukaudesta tulee ankaran väännön ja kovan kilpailun aika, joka palkitaan lopulta kevään näyttelyssä.

Latela Junior: Tommi Niemi, Miikka Vesa, Tuomas Harhala ja Jorma Huttunen.

”Latela” -sarjan nimi tulee Tampereen Kalkussa sijaitsevasta autotallista, joka nimettiin aikoinaan kahden tallin jäsenen, Lauri ”Late” Huttusen ja Lauri ”Late” Valkaman mukaan. Myöhemmin talliin liittyi pari muuta kaveria, Juha ”Härski” Martikainen ja Riku Hietikko.

Ajan kuluessa moni muukin autojen laittamisesta kiinnostunut sai käyttää Latelan tiloja omien autojensa laittamiseen. Tallissa omia autojaan kävivät rassaamassa myös Huttusen ”Laten” nuorempi veli Jorma ja Tuomas Harhala, jotka myöhemmin päättivät perustaa myös oman tallin. Siitä tuli Latela Junior, joka sijaitsee Nokialla, muutaman kilometrin päässä varsinaisesta Latelasta. Juniori-talliin kuuluvat Jorman ja Tuomaksen lisäksi Miikka Vesa ja Tommi Niemi.

Latela ja Latela Junior harrastavat autojen laittamisen lisäksi muiden polttomoottorivetoisten kulkupelien laittamista ja autourheilua. Joskus tallien jäsenet kokoontuvat jommankumman tallin sosiaalisiin tiloihin viettämään myös vapaa-aikaa kosteissa merkeissä. Yksi tällainen viikonloppu johti kylpypaljun vuokraamiseen ja kinasteluun siitä, kumpi tekee määräajassa hienomman auton tiukalla budjetilla. Loppu on historiaa, joka selviää Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

LATELA Yle TV2:ssa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 19.30 alkaen 25.3.2013.

(Kuvalähde: YLE TV2)

2 kommenttia
Kommentoi »

  1. [...] ja Yle Areenassa. Seniorit Juniorit http://tv2.yle.fi/juttuarkisto/kakkonen-kertoo/latela http://www.spinneri.fi/2012/12/latel…liskuuta-2013/ http://www.ralli.net/kaikkiuutiset/m…t/10450-latela [...]

  2. hienoja äijiä

Kommentoi