Uutisia

X-treme Car Show jakautuu ja muuttaa!

23.04.2013 12:42 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Uutisia

Kuva on vuoden 2009 X-treme Car Show'sta Helsingin Messukeskuksesta.

Viime vuosina suosiotaan varsinkin harrastajien keskuudessa kasvattanut X-treme Car Show jakautuu kahdeksi erilliseksi tapahtumaksi. Samalla tapahtuma muuttaa pois Helsingin Messukeskuksesta.

Jenkkiautoteemaan keskittyvä X-treme Car Show Lahti järjestetään Lahden Messukeskuksessa 12.-13. lokakuuta 2013. Lahdessa tarjonta keskittyy täysimittaisesti amerikkalaisiin autoihin ja sen vahvaan lifestyleen. Lahden tapahtuman pääteema on ”Chicago Style”, joka tulee näkymään niin autovalinnoissa kuin oheisohjelmassakin. Muita teemoja ovat mm. Custom, Hot Rod, Performance, Retro ja Vintage.

X-treme Car Show Lahden pääjärjestäjä Mikael Forsman kertoo, että Lahden näyttelyssä perehdytään juurta jaksaen jenkkiautoharrastuksen monipuolisuuteen:

– Eriyttämällä näyttelyn pääteemat kahdelle eri paikkakunnalle, saadaan Lahteen tapahtuma, jossa Amerikan meininki ja sen loisto säteilee läpi koko show’n. Lahdessa on usean vuosikymmenen aikaiset vahvat autorakenteluperinteet ja moni merkittävä kotimaamme autorakentaja ja esikuva on kotoisin juuri Lahdesta tai sen lähikunnista.

Täysimittaisesti erikoisautoilun stailaukseen, rakenteluun, virittelyyn, varusteluun sekä multimediaan ja motorsporttiin keskittyvä X-treme Car Show Tampere järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, eli tutummin Pirkkahallissa, 26.-27. lokakuuta 2013 yhdessä Off Road Expon ja supercrossin SM-osakilpailun, Tampere Supercrossin kanssa. Järjestäjä odottaa kaksipäiväiseen tapahtumaan yli 20 000 kävijää.

X-treme Car Show Tampereen pääjärjestäjä Kirsi Ojaniemi kertoo, että muutto Tampereelle on keskeisessä osassa näyttelyn kehitystyötä:

– X-treme Car Show on kaksi vuotta peräkkäin valittu niin yleisön kuin alan medioidenkin keskuudessa Suomen parhaaksi autonäyttelyksi. Autoharrastaminen on vilkkaampaa maakunnissa, ja siirtyminen lähemmäksi harrastajia madaltaa entisestään kynnystä lähteä tapahtumaan.

Tapahtumajärjestäjä on järjestänyt omilla Facebook-sivuillaan kyselyn tapahtumapaikkakunnasta. Toistaiseksi kohtalaisen alhaisen osanoton saaneessa kyselyssä suurimman suosion on saanut Helsinki, Tampereen sijoittuessa toiseksi.

——

Uutista päivitetty 26.4.2013 klo 10:55 ja klo 16:35

Kommentoi