Uutisia

Chevrolet poistuu Euroopasta!

05.12.2013 02:16 | kirjoittaja Toimitus | Osio: Uutisia

General Motors ilmoittaa vetävänsä Chevrolet -tuotemerkin alla myytävät automallit pois Euroopan markkinoilta vuoden 2015 loppuun mennessä. Merkin myynti jatkuu vuoden 2015 loppuun saakka.

General Motorsin kolmessa vuodessa loistokuntoon nostanut pääjohtaja Dan Akerson jää eläkkeelle 15.1.2014. Yhtenä viimeisistä suurista päätöksistään Akerson halusi lopettaa kahden merkin keskinäisen kilpailun Euroopassa. Koska Opelin ja Chevroletin mallistot menevät hyvin suurelta osin ristiin toistensa kanssa, päätettiin mantereellamme keskittyä Opeliin. Saksalainen Opel on kahdesta merkistä Euroopassa ylivoimaisesti suurempi, joten oli luontevaa lähteä kasvattamaan ja vahvistamaan sitä entisestään.

Sen takia Chevroletin päämallien myynti päättyy vuoden 2015 loppuun mennessä. Sen jälkeen Euroopassa myydään vain Chevroletin erikoismalleja, kuten Corvettea. Toimituksemme saamien tietojen mukaan myös Cadillacin myynti jatkuu Euroopassa. Corvettella ja Cadillacilla ei tällä hetkellä ole Suomessa virallista myyntiverkostoa.

Se tarkoittaako GM:n päätös myös Camaron poistumista jälleen kerran Suomen virallisesta maahantuontiohjelmasta on vielä epäselvää.

[uutista päivitetty 13.12.2013 klo 14:15]

Kommentoi